Kosmetické propadáky roku 2019

Je to bohužel tak, ale po oblíbené kosmetice musí následovat i ta méně oblíbená, která propadla buď po všech směrech, nebo jsme si z určitého důvodu nesedly. Není ji málo, ale topek bylo celkem dost, takže se to vyváží. No a příště už Vás čeká pouze celkové shrnutí roku a vracíme se zpět k recenzím.


Dekorativní kosmetika 
Z dekorativky tu mám převážně zástupce zaměřené na oči, ale nechybí ani rtěnka či make-up. Jak jsem psala u oblíbenců, letos si dávám zas předsevzetí, že se budu dekorativce více věnovat, více zkoušet nové kousky a ty nevyhovující kousky asi rovnou posílat dál či rovnou házet do koše.  

Trend It Up oční stíny v tužce Ultra Smokey (Recenze)  
Tohle je peklo, tužka má strašně silný hrot, se kterým se precizně nedá nalíčit vůbec nic. Horší je ale snad odstín, který je temně fialový a vypadá strašně ošklivě, tvrdě a nedá se s ním vůbec pracovat. Při blendění rovnou mizí a výdrž na oku je nulová.
 

Jelly Pong Pong 2in1 Eyeliner and Shadow (Recenze)  
U mě to je s tužkami těžké, v podstatě mi kromě mé stálice nesedí žádná. Tahle je černočerná a hodně měkká, což způsobuje to, že už během líčení se hodně rozpíjí a hrudkovatí. To nemluvím ani o výdrži, stačí malé zaslzení a vypadám jak panda.
 

Tužky na oči Princessa (Recenze)  
Bílá stínovací tužka je hodně měkká a má tendence se lámat. Jako samostatný stín či linka vůbec nefunguje, slejvá se, maže a nedrží. Fialová tužka je naopak tak moc tvrdá, že na oko musíte hrozně tlačit, takže práce je velmi nepříjemná.
 

Maybelline tekutá rtěnka Vivid Hot Lacquer (Recenze)  
Ta rtěnka vypadá úchvatně. Má hustou konzistenci, není úplně lehká a lehce lepí, ale nádherně se leskne a fakt vypadá božsky. Ale, je nenositelná, pokaždé se šíleně obtiskne na zuby, ale fakt pokaždé a po celých zubech. A když se napijete, tak se Vám hned udělá otisk nad rty po obvodu skleničky. Takže efekt možná tak na fotky a tím to končí.
 

Miss Sporty make-up Insta Glow (Recenze)  
Tohle je krok vedle ve všech směrech. Make-up je mastnější, ale i tak zvýrazňuje suchá místa, zalézá do vrásek a při aplikaci se táhne, jde špatně zapracovat, flekatí, drolí se. Tohle se nedá doporučit ani mastné pleti, protože pro tu by byl zas hodně mastný.
 

Gabriella Salvete Glitter Mineral Powder (Recenze)  
Pudr obsahuje drobné třpytky, poslouží dobře jako bronzer či jako tvářenka, prostě všelijak. Má dobrou pigmentaci, ale bohužel ztroskotává na výdrži. Nevydrží na tváři ani dopoledne a je hned pryč, navíc hrozně práší.
 
 
Pečující kosmetika 
Zástupců z pečující kosmetiky tu mám dost, hlavně co se týče pleťovky. Hodně kosmetika doplácí na to, že jsem začala mít citlivou pleť a ač si hlídám složení a vyhýbám se skořici, na kterou mám alergii, tak přesto mi kolikrát nesedne i něco, kde skořice není. Lepší varianta je, že mě pouze pleť svědí, horší je, když rovnou oteču, zrudnu a pomůžou jen kortikoidy, tam pak je léčba vždy na dlouho.

SVR francouzská dermokosmetika (Recenze)
Sprchový gel není špatný, takový průměr, který neurazí, ale jinak kosmetika za mě obrovské zklamání, kor když je určená pro citlivou pleť. Po čisticím gelu jsem po jednom použití měla velkou alergickou reakci a skončila na kortikoidech, to samé hydratační vodička. Masku jsem raději už ani nezkoušela. Testovala mamča, takže recenze se určitě časem objeví podrobnější.

 Grace Cole dárková sada Coconut & Lime (Recenze)
Tohle je kosmetika pouze na efekt. Dárková sada hezky vypadala, ale že by nějak fungovala, to ne. Mléko na obyč mazání budiž, ale žádnou větší hydrataci nečekejte. Sprcháč vůbec nepění a mýdlo se nechutně rozblemcávalo. Parfemace ale docela příjemná, limetka šmrncnutá kokosem.

Janette Beauty dárková sada Jasmine (Recenze)  
Další kosmetika pouze na efekt. Sprcháč téměř nepění, tohle balení je navíc hrozně nepraktické. Tělové mléko vůbec nehydratuje a sůl do koupele pouze provoněla, ale to bylo vše. Tohle mě vůbec nebavilo.
 

Ziaja krém pod oči z řady kozí mléko (Recenze
Pro mladší pleť jako prevence úplně špatný nebude, ale mně naprosto nestačil. Sice příjemná, lehká konzistence, která se dobře vstřebávala, ale v době používání jsem měla viditelné kruhy pod očima a ta hydratace mi v žádném případě nestačila.

Yves Rocher intenzivní hydratační péče Hydra Végétal (Recenze
Sérum mělo zvláštní gelovou a hrudkovitou konzistenci, bylo lehoučké a působilo svěže, tím to ovšem končí. Přišlo mi, jako by nedělalo vůbec nic, žádná hydratace, rozzáření, prostě nic.

Dermacol hloubkově čisticí maska 3D (Recenze)
Masky Dermacol nebyly špatné, zbylé dvě varianty mi seděly. Maska hodně chemicky smrděla po broskvích a plátýnko bylo příliš napuštěné, po celou dobu teklo. Po sundání pleť hodně lepila a ničeho jiného jsem si nevšimla - žádná hydratace, rozzáření...

Manufaktura čisticí jílová pleťová maska se sedmikráskou (Recenze)
Masku jsem použila jednou a ihned ji poslala dál. Beru to, že některé masky lehce štipkají a že je to důkaz toho, že fungují, ale tuhle masku jsem nanesla a to štípání bylo vážně nesnesitelný a furt se stupňovalo, takže jsem smyla a raději dál nezkoušela.

Vichy čisticí pěna pro rozjasnění pleti Pureté Thermale (Recenze)
Pěna je hustá a drží tvar. Dobře pleť zbaví veškerého make-upu a nečistot. Měla by být vhodná na citlivou pleť a tady nastává problém. Velmi pleť vysušuje, zhoršovala mi ekzém, po použití jsem se mohla udrbat, obličej mi zrudnul a otékal, takže jsem po pár použitích poslala dál.
 
Nivea čisticí micelární gel s růžovou vodou (Recenze)
Tady úplně ten samý problém, co u Vichy. Sice gel odličoval dobře, ale okamžitě jsem po něm rudla, začala jsem otékat a pleť nepříjemně pnula. Dlouho jsem dávala pleť dohromady, takže jsem použila též jenom párkrát a raději to vzdala.

Playboy deo sprej Play It Sexy (Recenze) 
S deodoranty Playboy mám docela dobré zkušenosti, ale tenhle vůbec nefungoval. I při nulové fyzické zátěži působil max během dopoledne a pak jako bych nic nepoužila a ještě sportovala.

Nivea antiperspirant Flower Time (Recenze) 
Úplně ten samý případ jako výše zmíněný Playboy. Nivea má super deodoranty a antiperspiranty, takže nevím, kde se stala chyba. Antiperspirant působil pouze během dopoledne a to i bez fyzické zátěže.
 
Bielenda samoopalovací mlha na obličej a tělo (Recenze) 
To, že barva není úplně přirozeně hnědá a chytá lehce do oranžova, to by se dalo, nebylo to zas tak tragické. Že šíleně smrdí jak pánský parfém, taky budiž, ale samoopalovák mi blbě chytal, tím pádem dělal fleky. Chytal dobře na břicho a stehna, ale na zbytek těla hodně blbě.
 
I Love... tělový peeling Pink Marshmallow (Recenze) 
Tohle mě strašně mrzí, protože peeling voní naprosto božsky po sladkých marshmallow a textura je také zajímavá, našlehaná a opravdu působící jako marshmallow. Jenže právě ta textura je naprosto nepoužitelná a peeling vůbec nefunguje jako peeling. Roztíráte po sobě lepivou šlehačku, která nic nedělá.
 
Oriflame krém na ruce Floral Embrace (Recenze) 
Už dle obalu mi bylo jasné, že si nebudeme rozumět a nezmýlila jsem se. Krém smrdí přesně tak, jak vypadá. Chemicky, přeslazeně, ,,babičkovsky". Je to nepříjemná vůně, na kterou jsem si nedokázala zvyknout. Ani hydratace žádná sláva, ta je spíše podprůměrná.

Rituals šampon na vlasy Ayurveda (Recenze)
Čím déle jsem šampon používala, tím méně mi seděl. Zpočátku sice vlasy byly nijaké, takové bez většího života a přirozeného objemu, ale budiž. Časem mi ale přišlo, že se mi hodně mastí a hlavně mě začala svědit pokožka hlavy.

Balea šampon White Chocolate (Recenze)
Šampon mě hodně zklamal, sice hezky voněl, nádherně po bílé čokoládě, ale po smytí se vůně ve vlasech bohužel vůbec nedržela. Vlasy byly hezké max dva dny, to byly nadýchané, hebké, ale pak začaly rychle plihnout a mastit se.

Manufaktura Extra jemný pivní šampon (Recenze)
Po šamponu se mi hodně mastily vlasy, pěkné vydržely pouze den, to se sice časem srovnalo, přesto vlasy nebyly po šamponu žádný zázrak. Šampon by měl podpořit růst, ale toho jsem si nijak nevšimla.

Manufaktura Unikátní aktivní sérum proti vypadávání vlasů (Recenze)
Zatím jsem nenarazila na sérum, které by na mé vlasy fungovaly a tohle není výjimkou. Používala jsem poctivě denně a nic. Žádný rozdíl co se týče růstu či vypadávání, padaly mi furt stejně. Sice vlasy nemastilo, ale hrozně smrdělo po chmelu.

Bione Cosmetics olej na vlasy s arganovým olejem (Recenze)
Nefunguje proti elektrizování a ani nehydratuje konečky. Nejhorší je, že i v malém množství hodně mastí, s čímž já jinak problémy nemám, navíc konečky mám docela suché a přesto si s nimi olej nerozumí.

Co nesedlo Vám?
A shodneme se na něčem?

22 komentářů:

  1. Já jsem nic z tvých propadáků neměla. Asi by mi některé věci nevadily - mám štěstí na pokožku, která ledacos unese ;-). Pokud si vzpomínám, tak mými propadáky byly jahodová pleťova maska Balea, kondicioner Cien, tužka na rty od Essence, tužka na oči od Alverde a sprcháč anti-stress od Dove. A s čím se taky moc nekamarádím, jsou malá hotelová balení. Vždycky je zkouším, že třeba nějaké bude fajn a jsem zklamaná ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Dove sprcháč mi také nesedl, ale už předloni - smrděl a vysušoval. Hotelovou kosmetiku ani nepoužívám, to je většinu děs a smrdí.
      Beauty of pink / Knižní regál

      Vymazat
  2. Shodneme se na make-upu Miss Sporty a šamponu Balea - ten jsem dostala letos k Vánocům znovu, ale vypoužívám ho na štětce.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě Balea šampon s vůní bílé čokolády vyhovuje, hlavně tedy pro svou vůni. Vlasy umyje standardně a nic zvláštního nepocituji, stejně si co 2 dny vlasy myji, taky co čekat od produktu za 20Kč, ale naprosto to chápu, jistě co člověk, to zkušenost ☺♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je jediné pozitivum, já myji většinou minimálně po čtyřech dnech, takže když je potřeba už po dvou, je to problém :D

      Vymazat
  4. Joj tak zatiaľ som neskúšala nič zo spomenutých ale asi to už asi ani neskúsim.

    FUR COAT AND LEATHER TROUSERS

    OdpovědětVymazat
  5. Tekutá rtěnka od Maybelline vyzerá super, párkrát som sa po nej v drogérii už obzerala, ale dobré vedieť, že sa neoplatí si ju kúpiť, lebo by som bola veľmi sklamaná :D Skvelý článok! ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD "HOW TO STAY ORGANIZED"

    OdpovědětVymazat
  6. Pokud máš ekzém nebo hodně citlivou pleť, bude ti určitě spousta kosmetiky dělat neplechu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zjistila jsem si, na co mám alergii, ale bohužel kolikrát nesedne i něco jiného ve složení a je úplně jedno, zda se jedná třeba o dermokosmetiku na citlivou pleť.

      Vymazat
  7. Naštěstí nemám zkušenost se žádným produktem. A vlastně si ani nevzpomínám, že bych v minulém roce měla něco vyloženě špatného, co mi vůbec nesedlo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  8. Ten nivea čistící gel mám doma taky - v modrém provedení a fakt jsem si ho oblíbila. Daleko lepší než Garnier Bio. Ale já s pletí problém nemám, takže chápu, že mě sedí s tobě ne.

    OdpovědětVymazat
  9. Ani jeden z těchto produktů jsem neměla, tak nemohu hodnotit, ale díky tvé recenzi se jim alespoň budu vyhýbat. Já musím být, co se týče kosmetiky, opatrnější. Nemám tak skvělou pleť, takže si hodně rozmýšlím, co koupím a co ne.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já krom tí alergie problémy nemám, na akné apod netrpím, ale právě kvůli alergii koukám na složení, ale i tak to je vždy 50/50 :D

      Vymazat
  10. Naštěstí jsem ani jeden nezkoušela, takže teď už aspoň vím co nekupovat. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba ta pleťovka by Ti ale sedla, tam je hodně problém u mé citlivé pleti :)

      Vymazat
  11. Skúsenosť mám len s Grace Cole a súhlasím, nie je to nič špeciálne :/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...