Louny - Procházka městěm a návštěva galerie

Louny, město, které je ze dvou třetin obehnané hradbami a do centra města vcházíte historickou Žateckou bránou, která pochází z roku 1500. Louny se nachází v Ústeckém kraji, asi 50km od Prahy, takže hezký výlet na otočku. Bohatě Vám na procházu městěm stačí jeden den, všechno je hned u sebe, vejdete bránou a jste v centru.

Mimo centrum doporučím park T. G. Masaryka, pokud máte rádi přírodu. Je od centra jen pár metrů, v podstatě naproti hradbám a nevynechejte Kamenný les, což je před parkem vlastně takové zákoutí s kamenným dílem a poměrně hezkým výhledem na kostel.



Věž kostela svatého Mikuláše je přístupná a máte z ní překrásný pohled na město, obzvlášť na náměstí a na České středohoří. Je vysoká 60m a nahoru vede 180 schodů.

Pokud pojedete do Loun, doporučuji navštívit i místní galerii Benedikta Rejfa. Aktuálně tam probíhá výstava Krása je!, ovšem prostory galerie jsou krásné samy o sobě, takže i kdyby Vás nezaujaly tolik výstavy, kvůli prostorám se tu na chvilku zastavte, stojí to za to.

Jelikož Louny byly spojené ještě s dalším výletem, zůstali jsme na noc v hotelu Union, který na fotkách vypadá pěkně, takový vintage styl, ale rozhodně nedoporučuji. Je to neskutečné retro, socialistický hotel, který se za posledních několik desetiletí nezměnil. Po chodbách navíc hluk a smrad z místní hospody. Jediné plus je poloha, je hned vedle náměstí, navíc má svoje parkování.

Pokud přemýšlíte kam na jídlo, tak Woolie`s je jasná volba. Jídlo vážně výborné a to jak burger, tak i krkovička. Navíc tu můžete posedět i na drinku a v létě je otevřeá příjemná zahrádka.

Byli jste v Lounech?
Chodíte do galerií?

4 komentáře:

  1. V Lounech jsem ještě nebyla, takže dobrý tip na výlet. A hotel na fotkách vypadá docela dobře, takže díky za sdílenou zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, to byl určitě příjemně strávený den. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké město:-) Díky těmto článkům zjišťuji, co je u nás hezkých míst a měst, o kterých bych třeba ani jinak nevěděla:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Opět boží fotky, z těch si vždycky sednu na zadek :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...