Dobřejovice | Kam v Praze

Krásný den!
Vítám Vás v novém měsíci a ač by se tu teď měla objevit shrnutí října, tak já vůbec nestíhám psát články, fotit a aby tu nebylo úplně mrtvo, tak se chytám snad všeho. Proto ještě dnes Vám dám malý tip, kam na výlet.

Dobřejovice jsou obec na Praze-východ, jsou kousek od Říčan a vlastně hned za Průhonice. Právě z Průhonic jsem došla do Dobřejovic pěšky a obzlášť teď na podzim je to krásná, barevná procházka. Pokud jedete autem, tak ho můžete nechat na konci ulice Dobřejovická, kde se hned napojíte na pěší stezku. Nebo samozřejmě dojeďte rovnou do Dobřejovic.

Severně od vsi, nebo hned první zastávka, na kterou natrefíte z Průhonic, je Mlýnský (Nový) rybník.


Zámek je z 18. století a stojí hned uprostřed vsi. Má určitě svoje kouzlo, ale bohužel to vypadá, že nyní už jenom chátrá a brzy z něj zbyde pouze ruina. Pokračujeme ale dále a to jižně od vsi k rybníku Skalník. Nádhera, v týdnu navíc nebyli žádní lidé, takže kus přírody jen sami pro sebe. Rybník je plný nutrií a kachen, takže je co pozorovat. Při příchodu k rybníku si všimněte malého vodopádu. Pod vodopád by se mělo i dostat, jen asi ten den bylo hodně vody, takže suchou nohou to bohužel nešlo.

A pokud máte čas, vedle Skalníku se nachází i bývalý lom s veřejným ohništěm, takže si můžete udělat malý piknik a relaxovat.

Poslední tip je samozřejmě tip na jídlo. Staročeská pekárna je hned u hlavní silnice a doporučuji zastavit. Obrovský výběr sladkého pečiva, od šátečků po koláče a vdolky. Mňam, nebyla jsem schopná si vybrat.

Znáte Dobřejovice?
A uvítáte podobné tipy či tipy v Praze?

6 komentářů:

  1. Dobřejovice znám, jezdívali jsme přes ně na kole, když bylo synovi tak 10 a brázdili jsme kolmo jižní kraj Prahy. Ale to už je 20 let a od té doby jsem tam nebyla. Takže díky za připomenutí.
    Tipy na výlety se hodí vždycky. Mám na blogu taky nějaké ty trasy v nejbližším okolí Prahy (hlavně jižním směrem - Kunratice, Milíčovský les, Průhonice...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou přesně moje části 🤩 Ráda mrknu na tipy, třeba objevíme něco nového ☺️

      Vymazat
  2. Moc pěkné fotky! Podzim tam musí být nádherný a místo je jako dělané k procházkám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobřejovice neznám, ale je to opravdu krásné místo na procházky a na odpočinek. Na poslední fotce vdolek vypadá taky moc dobře! :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné, malebné, počasí na jedničku. ☺♥ Krásný víkend přeji.

    OdpovědětVymazat
  5. Neznám, ale ty fotky tamní podzimní přírody jsou úplně kouzelné:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...