Vonné vosky od Marty - Jarní květinové vůně

Máme tu březen a jaro už je cítit ve vzduchu, venku rostou sněženky, stromy se začínají obsypávat poupaty...Dobře, ještě ne v takové míře, ale jaro už pomalu kvete na dveře a od vůní perníčků to chce přejít k něčemu více tématickému.


Pivoňková
Popis: Živá vůně s čerstvými citrusovými tóny limetky a grepu. Srdce tvoří modré agáve obohacené smyslnou směsí skořice, vousatky a kakaa.

Bohužel hodně jemná vůně, kterou jsem téměř necítila. Kolikrát si říkám, zda je chyba ve vosku, který je málo intenzivní, nebo naopak u mě, že špatně cítím. Nebo je zkrátka jen špatná konstelace kvězd :D


Babiččina zahrádka
Popis: Udělejte si výlet do babiččiny zahrádky. Květinová vůně, ve které hyacint, listy fialky a anglická rebarbora vytváří v kombinaci s růží a pižmem neodolatelné aroma. Tato vůně mě vrací do dětství, kdy mě babička posílala na zahradu natrhat bylinky, všechno kolem mě kvetlo a nádherně vonělo.

Tohle je za mě taková spíše čistá vůně, květiny rozhodně jsou cítit, ale nejedná se o klasickou květinovou parfemaci, naopak je lehce štiplavá a svěží, za což můžou zřejmě bylinky.


Půlnoční zahrada
Popis: Sladké květinové akordy otevírají zelenými listy mísícími se s čerstvou šťávou z pomeranče, bergamotu, hrušky, broskve, kokosu a malin. To vše míří do srdce z kořeněné rudé růže, svůdných fialek a nočního kvetoucího jasmínu. Základ pak tvoří sladké orchideje, santalové dřevo, cedrové dřevo, jantar a pačuli.

Tohle voní přesně tak, jak napovídá název. Taková temná, elegantní květinová vůně s nádechem ovoce a koření. Velmi elegantní, ale ne těžká, naopak moc příjemná a řekla bych, že to bude i taková ta vůně, kterou ocení i muži, protože není prvoplánovaně sladká.


Květinový džem
Popis: Tuto silnou a sladkou vůni otevírají tóny citrónu, jablka a hrušky. Srdce tvoří směs růže, pelargónie, jasmínu, jahod, bobulí a hřebíčku. Základem je pižmo, cukr a vanilka.

Další povedený kousek, který opravdu voní jak domácí džem plný bobulovitého ovoce s notnou dávkou jemných květin a vanilky. Slaďoučká vůně, ale ne ta vtíravá, velmi příjemná, která provoní, ale bolehlavu se bát nemusíte.


Jaro se probouzí
Popis: Vůně probouzejícího se jara. Aroma jara po ránu, ve které citrusy orosený brambořík, jasmín, růže a kosatec spočívají na lůžku ze křehkých zelených listů.

Jak voní jaro? Přesně takhle. Svěže, čistě a s kapičkou pylu. Vůně je štiplavá, osvěžující a provoní decentně místnost.

Barter spolupráce s vonnevoskyodmarty.cz.


Máte rády květinové vůně?
Už jste zkoušely tyto vosky?

5 komentářů:

  1. Já mám vlastně ráda skoro všechny vůně, pokud nejsou příliš těžké. Takže tyhle by mi asi vyhovovaly

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc ne až na vyjímky. Vlastně jsem spíš na ty ovocné nebo jídelní dá se tak říct. Vosky takřka nepoužívám, formát svíčky mi vyhovuje víc.

    OdpovědětVymazat
  3. Já tuhle zimu nepálila žádné vosky, spíš hlavně svíčky.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty musejí nádherně vonět! Navíc krásně vypadají. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji květinové vůně a k jaru sedí úplně báječně. Z těchto mě nejvíc zaujal vosk Květinový džem, ale určitě by nezůstalo jen u jednoho vosku:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...