Léto na terase

Krásný den!
Léto je za námi, máme tu září, tak se zas pokusím články vydávat pravidelně obden, věřím, že i Vy již máte více času na čtení. Já jsem teda od neděle až do středy byla nonstop v práci,nestíhala jsem tím pádem nafotit novinky či spotřebu, takže na srpnové statistiky si ještě počkáte, ale nevadí, pojďte zas po nějaké době ke mně domů.

Letos jsem z terasy byla úplně nadšená, pořídila jsem mnohem více bylinek, než loni, daří se poměrně i rajčátkům, měla jsem dokonce jahody a koupila jabloň, sice jablíčka budou spíše okrasná, ale úspěch je, že vůbec nějaká plodí, wow.

Neustále jsem nosila a dostávala i nové kytičky, dokonce mi nestačily ani koše a květináče a to i přesto, že zimu toho spoustu nepřežilo, i tak jsem musela dokoupit a fakt byla terasa ještě více rozkvetlá a zaplněná. Jenže...

Jak jsem loni bojovala s neustálým suchem a horkem, mně to tam pálí celý den, tak letos naopak bojuji s dešti. Jakmile jsem terasu uklidila, prostříhala, vždy přišly bouřky, silné děště a terasa opět na kompletní úklid a hlavně vyplavené truhlíky. Mnohem jednodušší je řešit sucho, než tohle.

Takže na fotkách můžete vidět spíše zahájení sezóny a jedná se o dokumentaci tak nějak v průběhu celého léta. Moje milované million bellsky se letos vůbec nestihly růzrůst a když už to vypadalo, že se ze zaplavení vzpamatují, tak opět hodně zapršelo. Přijde mi, že mi teď krom gazánií  a růží nic nekvete.




Jak se letos dařilo pěstovat Vám?
Jaké kytky nesmí u Vás chybět?

4 komentáře:

  1. Ahoj, já se přiznám, že vůbec nejsem zahrádkářský tip, takže u nás tohle má pod palcem tchýně s pratchýní :D a jde jim to teda výborně. Část zahrady máme jako užitkovou, kde máme vyvýšené květináče se zeleninou, jahody, po stěne se tam plazí ostružiny a na konci je odstupňovaný záhon na bylinky. Zhruba v půlce je přechod v zahradu okrasnou, kde máme jedno posezení s ohništěm třeba na opékání špekáčků, za dalším zeleným předělem je pak taková "podesta" s vířivkou a solární sprcha a vedle další posezení, po druhé stran pokračuje okrasná zahrada a celé to momentálně zakončuje zahradní posezení pro větší rodinné sešlosti s menší zahradní kuchyňkou. Ještě plánujeme vedle zahradního posezení udělat jezírko, jedno máme malé v okrasné zahradě s takovým okrasným vodním prvkem, ale chceme ještě jedno velké.

    OdpovědětVymazat
  2. Kytky jdou mimo mě a doma mám jen takové, o které se nemusím starat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Máš úplně dokonalou terasu, já do tajů zahrádkářství se snažím teprve pronikat a není to tedy pro mě úplně jednoduché:-D, ale tvá terasa působí jako kousek ráje, musí být radost trávit tam čas a pro mě rozhodně motivace, jak na sobě v tomhle směru zapracovat a taky si to nějak takto zvelebit:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...