Oblíbená kosmetika roku 2018

Famfára, je to tady, to nejlepší z kosmetiky za rok 2018. Sama jsem se na tyhle typy článků moc těšila a každý si s velkou chutí přečtu a zjistím, co sedlo či naopak vůbec nesedlo ostatním a zda to máme třeba podobně. Začneme pozitivně a hned příště mrkneme na propadáky.

Myslím, že kosmetiky jsem vyzkoušela docela hodně, i když ne tolik, kolik by to být mohlo. Na jaře jsem se snad dva měsíce skoro nelíčila, skoro nic nepoužívala kromě krému a to kvůli alergii, která se zas objevila na podzim a právě i kvůli ní jsem musela začít sledovat složení a hned několik produktů rovnou poslala dále.

Stále platí, že se tu objevují pouze kousky, které ještě nebyly nominovány, což znamená, že klidně se může jednat o starší kosmetiku, kterou jsem si teprve teď oblíbila a také to, že se tu neobjevují stálice.

Dekorativní kosmetika
Každoročně píšu, že se na dekorativku více zaměřím, že se nebudu neustále upínat na staré kousky a na kousky, které se snažím dopotřebovat a budu více sahat po něčem novém. Myslím, že se mi to tentokrát docela dařilo a to hlavně i díky tomu, že mi hodně dekorativky chodilo na testování a to mě nutilo po těch novinkách opravdu sahat. Tenhle rok ale bude určitě ještě o dost lepší.

Too Faced - Gingerbread Spice Eye Shadow Palette (Recenze
Začnu rovnou touhle kráskou, což je moje první paletka od Too Faced a zřejmě ne poslední. Je naprosto úchvatná, design je rozkošný a ke všemu ty stíny voní po čokoládě. Odstíny jsou laděné do hněda a fialova a já si je okamžitě zamilovala. Super se s nimi pracuje, božsky vypadají a drží celý den.

Catrice paletka očních stínů Fresh Nude (Recenze
Paletka obsahuje nude odstíny, které jsou ale takové svěžejší, což mě moc bavilo. Stíny jsou se shimmerem, ale i matné, takže s ní vykouzlíte celkový look. Mají máslovou konzistenci, dobře se s nimi pracuje a práší minimálně. Je potřeba ale použít bázi, s tou vydrží bez problému celý den. Plusem je i skvělá cena kolem 125Kč.

Essence oční linky Electric Vibes (Recenze
Pokud máte rády barevné linky, tak musíte určitě mrknout na tyhle od Essence. Jsou úžasně pigmentované, velmi výrazné, tužka je měkká, takže kreslí úplně sama a stačí jedno přejetí k dosažení syté linky. Celý den se ani nehnou, nemažou se, neblednou. Na léto něco dokonalého.

 
Essence řasenka Instant Volume Boost Smudge-Proof and Intense Black (Recenze
Tuhle řasenku jsem si velmi oblíbila, ale je potřeba se s ní naučit pracovat a mít trpělivost, jelikož kartáček bývá hodně obalen barvou a tudíž má tendence se občas během aplikace obtiskávat. Pokud to ale vychytáte, tak dělá nádherné řasy, hodně výrazné, ale rozhodně ne slepené. Objemné a prodloužené. Poté drží celý den bez mazání či obtiskávání.

Essence tekutá rtěnka Colour Boost Mad About Matte (Recenze)
Na rtech mi nevydrží snad nic, ale tohle je první rtěnka, která zvládá i jídlo a pití a stále vypadá dobře. Navíc je velmi komfortní, nevysušuje, nezvýrazňuje šupinky a má nádherný, přirozený odstín, bez problému jde upravit. Tohle je za mě největší objev roku a určitě plánuji mrknout na další odstíny, všemi deseti doporučuji.

Catrice rtěnka Ultimate Matt (Recenze)
Velmi milé překvapení, které mě na první pohled moc nezaujalo, ale na rtech vypadá úchvatně. Rtěnka je krémová a na rtech působí až sametově. I když je matná, tak je moc příjemná, rty nestahuje a po nanesení o ní v podstatě nevím, nevysušuje, ale je potřeba mít rty v dobrém stavu. Má skvělou pigmentaci, již v jedné vrstvě vytváří sytou a plně krycí barvu.

Essence rtěnky Colour Up! Shine On (Recenze)
Gelové rtěnky mám strašně ráda, tahle konzistenci mi maximálně vyhovuje, takže jsem si oblíbila i tyhle rtěnky. Díky textuře po rtech super kloužou, jakoby až tají a rty dokonce hydratují a nezvýrazňují žádné nedokonalosti. Samozřejmě nejsou tak pigmentované jako klasické krémovky, ale s tím je potřeba počítat.

Rozjasňovač Stay Cool Lama (Recenze
Hned na úvod přiznávám, že je tu kvůli obalu, který totálně miluji a rozjasňovač jsem si strašně přála, lamy jsou slabost. Obsahuje tři odstíny, které vypadají na tvářích velmi přirozeně, ale zároveň hezky rozzáří. Bohužel ale nevydrží celý den, což je velké mínus, přesto jsem ho sem nemohla nezařadit, protože jsem ráda, že ho ve své sbírce mám.

Gabriella Salvete Pressed Powder (Recenze
Již moje druhé balení a jsem stále moc spokojená. Pudr je docela dost krycí, ideální tedy v případě, že nemáte úplně dokonalý make-up, pudr hezky sjednotí, zmatní a nezalézá do vrásek, během dne nevysušuje. Kvůli krytí je ale potřeba dávat bacha na výběr odstínu.

Astor Make-Up Skin Match (Recenze
Tenhle make-up si chválí snad každý typ pleti a já se také zamilovala. Má řidší konzistenci, ale na pleti nepůsobí úplně lehce a středně kryje, nedělá dojem masky. Dobře se roztírá, výborně zapracovává a v dobrém stavu vydrží celý den. Nikde během dne necestuje, neflekatí, neoxiduje. Moji suchou pleť nevysušuje a ani nezvýrazňuje suchá místa, což je to nejlepší.

Rimmel lak na nehty 60 Seconds Flip Flop (Recenze
Kryje dobře již v první vrstvě, ale teprve s druhou je to nádherná barvička. Nadšená jsem ale z výdrže, kdy vydržel bez poškození i dovolenou a písek, který s ním ani nehnul. Pro lakovací lenochy něco perfektního. Je fakt super a lakovat jsem nemusela dlouhou dobu.


Real Techniques sada pro bezchybný podklad Base (Recenze
Jako poslední z dekorativky musím zmínit tyhle štětce, moje první od této značky a velmi jsem si je oblíbila, i když ne každý používám na to, na co je určen. Využití mám pro tvářenku, rozjasňovač, make-up a oční stíny. Mají příjemné štětinky, hezky vypadají, dobře se drží a pracuje se s nimi jedna radost.


Pečující kosmetika
Ani péče nezůstává pozadu, té během roku vyzkouším hodně a překvapivě jsem objevila dost parádních kousků a to i díky té alergii, v tomto směru tu mám spoustu vyhovujících krémů a olejíčků, které citlivé pleti vážně sedly a oproti předchozím dvěma rokům to nebylo špatné ani s vlasovkou.

Ryor konopný výživný krém s kmenovými buňkami (Recenze)
Krém se středně hutnou konzistencí, který se dobře roztíral a ihned se vstřebával. Mile mě překvapila výborná hydratace, která byla fakt skvělá, hydratoval úžasně a seděl i citlivé pleti, kdy neštípal, nedráždil a napomáhal ji zklidnit.


Astrid pleťové krémy Beauty Elixir (Recenze)
Celá tahle řada je neskutečně povedená. Loni jsem si zamilovala čistící olej, letos krémy. Denní i noční byly hutnější, ale nezanechávaly mastný film, naopak se dobře vsakovaly a pleť zanechávaly výborně vyživenou, hebkou, rozjasněnou, ta si chrochtala blahem. K tomu příjemná, teplá vůně.

Herbamedicus pleťový kokosový olej s rakytníkem Super Kokos (Recenze)
Další super produkt na suchou a citlivou pleť, kterou nejen hydratuje, ale i zklidňuje a pomáhá s ekzémem. Teplotou těla taje a dá se použít všelijak, buď místo klasického krému, nebo na odličování, což mi sedělo nejvíce. Bez problému se dal použít i na oči a odstranil úplně vše bez větší práce.


Weleda mandlový pleťový olej (Recenze)
Pleťový olej ještě jednou a tentokrát v podobě Weledy. Opět olejíček vhodný na suchou a citlivou pleť s nádhernou vůní mandlí, která připomíná marcipán. Stejně jako kokosový, tak i tenhle používám buď namísto krému, nebo na odličování, též je vhodný i na oči a odlíčí naprosto vše. Pleť hydratuje a zklidňuje. Jeden z nejlepších produktů loňského roku.

Ziaja micelární gel Okurka & máta (Recenze
Čistící gely používám denně a tenhle byl super, odstranil z pleti dokonale všechen make-up, což požaduji. Měl řídkou konzistenci, na pleti byl příjemný a dobře si rozuměl i s mojí citlivou a suchou pletí, kterou nedráždil a nevysušoval. Okurka s mátou působila svěžím dojmem, vůně moc povedená.

Nature of Agiva přírodní růžová voda (Recenze) 
Nikdy by mě nenapadlo, že si oblíbím pleťovou vodu a ještě ji označím jako top kosmetiku, ale na citlivou pleť je růžová voda jako zázrak. Nejen, že pleť dočistila a nevadila ani v očích, ale tu citlivou pleť hezky zklidnila a velmi mi pomáhala, musím sehnat novou.

Superhydratační vyplňující textilní pleťová maska Moisture+Aqua Bomb (Recenze) 
Tohle je totální hydratační bomba, která si dokonale poradila s mojí přesušenou pletí a udržela ji ve výborném stavu i několik dní poté. Plátýnko docela dost napuštěné, na pleti ale dobře drželo a bylo pevné. Pleť neskutečně heboučká, strašně příjemná a fakt hydratovaná. Maska ovocně voněla a fajn je i růžová varianta.

Balea Icy Berry a Icy Cocos (Recenze
Tohle se Balee strašně povedlo. Limitka obsahovala pleťové masky, tělový krém a peeling. Růžová maska byla výborně hydratační, skvěle si s citlivou pletí rozuměla a božsky voněla, to fakt byla slast, stejně tak peeling ve stejné parfemaci. Ani kokos nebyl špatný, maska také vyživovala a tělový krém to samé. Jen škoda, že tak rychle vše z drogerie zmizelo.

Regina Jelení lůj Perníček (Recenze)
Tahle roztomilost tu rozhodně nesmí chybět, na vánoční období must-have. Balzámek po rtech dobře klouže a zanechává na nich jakoby olejový film. Hydratuje dobře, ale na velmi suché rty určitě není. Ale ta vůně, fakt nádherná vůně perníčků, tohle se povedlo.

Lip Smacker balzám na rty Sprite (Recenze)
Po tomhle jsem dlouho toužila a konečně se dočkala. Balzámek je neskutečně příjemný a skvěle hydratuje. Jen mi tedy přijde, že hodně rychle mizí. Nevoní přesně jako sprite, ale vůně i chuť je svěží citronová, ale zároveň slaďoučká, moc povedená.

Blistex balzám na rty Triple Butters (Recenze)
Do třetice všeho dobrého. Na rtech ihned taje a zanechává neskutečně příjemný a jemný film s úžasnou vůní a chutí, která je taková teplá, máslovo-karamelová. Rty jsou výborně vyživené a docela na nich i drží, netřeba neustále přemazávat.

Natura Siberica sibiřské bílé tělové máslo proti celulitidě (Recenze
Pořádný hutňák, tím pádem docela nepraktické balení, ze kterého se máslo hůře dolovalo. Šlo ale dobře rozetřít a zanechávalo jen lehký, nelepivý film. Celulitidy samozřejmě nezbavilo, ale výborně hydratovalo a pokožka byla při pravidelném používání hezčí, jemnější. Nádherně vonělo, jakoby teple, olejově.

Astrid hydratační tělové mléko s kyselinou hyaluronovou (Recenze
Mléko bylo hodně lehoučké, ale zároveň jste cítily, že je pořádně výživné. Ta hydratace byla na mléko až překvapující, dokonale vyživená pokožka, která při pravidelném používání byla i taková hezčí, rozjasněná. Navíc mléko mělo příjemnou, čistou vůni, kterou jsem si ihned zamilovala. Dobře se roztíralo a ihned vstřebávalo.

Yves Rocher limitovaná edice Maracuja (Recenze
Nádherná letní limitka, která krásně voněla. Vůně byla exotická, sladká a fakt skvělá. Nejvíce jsem milovala tělový gel, který byl osvěžující a příjemná změna od tělových mlék a překvapivě super hydratoval. Sprcháč pěnil, umyl, nevysušoval a provoněl celou koupelnu. Peeling byl jemnější, ale pokožku zjemnil a nevysušoval.

Treaclemoon krém na ruce Coconut Island (Recenze
Krém byl lehký a dobře se vstřebával bez pocitu mastnoty či lepivého filmu. Mile mě překvapila výborná hydratace, která byla dlouhodobá a ruce s ním byly v super stavu. A ta božská vůně, bože, to byla slast, voněl jako kokosový dortík.

Dermacol regenerační krém na ruce SOS Repair (Recenze
Tohle je vůbec jeden z nejlepších krémů na ruce. Pokud hledáte něco pořádně hutného a mastného, tak musíte zkusit SOS Repair. Pomaleji se tedy vstřebává, ale ta výživa stojí za to. Je hloubková a netřeba mazat několikrát denně. Ruce úžasně hladké, hebké a příjemně provoněné.

Dermacol osvěžující tělový peeling rebarbora s jahodou (Recenze
Konečně jsem vyzkoušela a je boží. Peeling měl hutnou konzistenci a lepivější texturu s hromadou krystalků, které byly dost drsné, což já ráda a pokožku dokonale vydrhly a zbavily odumřelé kůže. Po použití byla hezky jemná a docela i hydratovaná bez pocitu pnutí. A ta vůně, moje nejoblíbenější, hodně sladká téměř až přeslazená, ale božská.

Balea krém na nohy Urea (Recenze
Svatý grál většiny z Vás a i já musím uznat, že je fakt dobrý. Byl docela hutný, ale zároveň působil lehounce, nemastný, ale lehčí film na nohou cítit byl. Ovšem stačilo jedno použití a nohy, hlavně suché paty, byly okamžitě v perfektním stavu. A ta nádherná, sladká vůně. Povedený krém, i když o chlup lepší mi přijde Astrid Peo.

Sprchový gel Ginger Morning  (Recenze)
Sprcháč jsem milovala kvůli vůni, která byla na léto božská. Hodně svěží a štiplavá, něco dokonalého, skvěle Vás probrala a v horkém létě ideál. Jinak klasický sprcháč, řídká konzistence, dobře pěnil, nevysušoval a umyl.

Sebamed intimní mycí emulze (Recenze)
V tomto směru mi máloco sedne a nerada experimentuji, tohle ale mile překvapilo. Nedráždí, nepálí a nedělá žádnou jinou neplechu. Jen tedy silně voní po růžích, což ve výsledku nevadí, ale ta vůně je dost výrazná.

Pantene šampon Intensive Repair (Recenze)
Jeden z nejlepších šamponů vůbec. Vytvářel velmi bohatou pěnu, hezky voněl. Vlasy po něm byly nadýchané, lesklé, objemné a celkově vypadaly i zdravější. Vůbec nejlepší ale bylo, že takhle vydržely několik dní a vůbec se nemastily, klidně stačilo mýt po týdnu, prostě pecka.

Pantene balzám 3 Minute Miracle (Recenze)
Stejně super byl i tenhle tříminutový zázrak, který má být výživnější než klasický balzám. Hodně hutný a ihned jste cítily, jak vlasy jsou neskutečně hebké, příjemné na dotek a vypadaly zdravější a pevnější. Šly moc dobře rozčesat.

Oriflame šampon a kondicionér Milk & Honey (Recenze)
Vlasové překvapení. Šampon byl dost hutný, dobře pěnil a vlasy umyl tak, že až drhly, takže bez balzámu to nešlo. Vlasy po něm byly nadýchané a nemastily se, vydržely krásné několik dní a neztrácely na objemu. Kondicionér hezky vlasy zjemnil, nezatížil a usnadnil rozčesávání.

Oriflame olej na suché vlasy Eleo (Recenze)
Olejíčky z této řady jsou super. Dávala jsem do konečků, které hezky hydratoval, méně se pak třepily a rozhodně vypadaly lépe. Pozor ale na množství, ve větším dokáže nehezky zamastit. Jinak ale množství lze dobře regulovat, pumpička funguje bez problému a nevtíravě voní.

Syoss lak na vlasy Volume Lift (Recenze)
Lak měl silnou fixaci, ale neslepoval a nedělal dojem helmy. I když ve vlasech byl cítit lehký film, tak se během dne ztratil, přesto vlasy zůstaly výborně zafixované a nezatížené. K tomu hezky voněl, za mě moc fajn lak, který jsem si fakt oblíbila.

Jakou kosmetiku jste si oblíbily Vy?
Shodneme se na některém, nebo naopak?

11 komentářů:

  1. tá paletka od Too Faced vyzerá úžasne <3 a inak s tým tekutým matným leskom od Essence s tebou súhlasím, sú super ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta Too Faced paletka vypadá dokonale!

    OdpovědětVymazat
  3. Krém na ruce Dermacol je skvělý, mám hodně suché ruce a tenhle krém je jeden z těch, u kterých opravdu cítím, že účinkuje. A paletka Too Faced vypadá nádherně, to musí být ozdoba a skvost kosmetické sbírky:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pár oblíbenců máme stejných :) Paletka od Too Faced je prostě nádherná, takové odstíny miluji :)
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  5. wou tolko super kozmetiky...paletka od TF jednoznacne moj favorit..ak budes mat cas tak sa pozri na moj youtube kanal https://www.youtube.com/channel/UCv0NknfmLoMjq7dt1-VTyTA

    OdpovědětVymazat
  6. Ten Dermacol SOS krém je skvělej :) a lak na nehty od Rimmel též :) měla jsme ho v tom samém odstínu.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...