Oblíbená kosmetika roku 2020

To nejlepší za rok 2020!
Tyhle články Vás moc baví a mě také, takže ani letos Vás o ně neochudím. Dnes se podíváme na oblíbenou kosmetiku a příště to bude smutnější, propadáky. Určitě je třeba brát v potaz to, že co sedí mně, nemusí sedět Vám a opačně.

Na co si můžete přečíst recenzi na blogu, tak máte vedle názvu proklik. Na spoustu produktů ale teprve článek chystám, jsem hrozně pozadu, ale vše bude, jen mi to zkrátka někdy trvá, ale to už víte.

Dekorativní kosmetika
Dekorativky tu bude opravdu maličko, i když se každý rok hecuji, že se budu snažit sahat hodně po novinkách, pořádně je testovat a psát o nich. Po celý rok jsem se ale skoro vůbec nelíčila. Od jara mě trápila alergie a to taková, že jsem furt šíleně slzela, oční okolí jsem měla vyžrané a vypadala, jako bych dostala po tlamě. K tomu jsem spoustu času byla doma a nechodila do práce, takže nebylo třeba pleť ještě zatěžovat make-upem.

Barry M paletky očních stínů Wildlife (Recenze) 
Konečně jsem vyzkoušela značku Barry M, která se v poslední době činí velké oblibě. Tyhle paletky jsou dokonalé, se stíny se skvěle pracuje, zbytečně nepráší, na očích vypadají nádherně, jdou skvěle blendit a vydrží celý den. Za ty peníze je to skvělý kousek, navíc z této řady jde část výtěžku na ohrožená zvířata, což chválím.

Catrice paletky očních stínů Minnie & Daisy (Recenze
Tohle je pro mě takový sběratelský kousek. Miluji Disneyho a paletkám jsem nemohla odolat. Stíny jsou máslové, nepráší a během líčení nepadají pod oči. Dobře se s nimi pracuje, pigmentace je skvělá, na očích bez problému drží a obě paletky jsou hezky barevně laděné.
 
Zoya hydratační rtěnka Cameron (Recenze)
Rtěnka má až takovu gelovou texturu, což já mám strašně ráda. Na rtech je neskutečně příjemná, hydratační.Vůbec nevysušuje, nezvýrazňuje suchá místa a líbí se mi i jemný odstín. Nic tedy nevydrží, ale to mně žádná rtěnka, u téhle je plus, že se dá v pohodě přelíčit.

Pepe Jeans parfém (Recenze)
Na pohled rozhodně voňavka zaujme, flakonek má tvar koktejlové skleničky. Vůně to je sladká, ale zas ne přeslazená. Působí elegantně, žensky, ale zároveň něžně. Povedená je i pánská verze.

Artdeco pudr na obočí Powder to Cream Brow Color (Recenze)
Já si s obočím nic moc nedělám, vystačím si s gelem a loni jsem si zamilovala právě pudr, který krásně obočí vyplní, zvýrazní, ale furt vypadá přirozeně, což já preferuji. Práce je úplně jednoduchá a pudr drží až do večera. Určitě mrknu i po jiných značkách, abych zkusila, ale rozhodně se plánuji vrátit i k tomuhle pudru.

Bourjois tvářenky Blush (Recenze
Tyhle tvářenky jsou naprostá klasika. Já je mám spojené s dětstvím, kdy je mamča používala a v koupelně jsem je nacházela neustále. Já vlastním dva kousky a právě loni jsem po nich hodně sahala. Pigmentací nejsou zas tak výrazné, vykouzlíte s nimi spíše přirozené líčení, ale vypadají moc hezky, líce zvýrazní a vydrží bez hnutí celý den.

Essence rozjasňovač The Highlighter (Recenze) 
Tenhle rozjasňovač jsem vyhrála a jsem za to strašně ráda, je božský. Hází kouzelné stříbrné odlesky a i když je poměrně výrazný, tak vypadá na tvářích neskutečně dobře a drží od rána do večera. Pokud na něj natrefíte, tak berte, je to pecka.

Pečující kosmetika
Péči jsem naopak nezanedbávala, navíc zrovna péče o pleť mě hodně baví, i když je to kolikrát boj a u nových produktů riziko, zda nebudu mít reakci, ale ani to mě neodradí a zkouším vážně ráda. Díky tomu jsem objevila krémy, které mojí citlivé pleti sedí, odličovače, ale i masky. Obecně jsem si dost oblíbila květinové a pleťové vody.

Astrid noční pleťový krém Q10 Miracle (Recenze)
Obecně mi Astrid na pleti maximálně sedí a většinu co vyzkouším, tak si i oblíbím. Krém je hutnější, přesto vůbec nepůsobí těžce a mastně. Dobře se vstřebává a během noci pleť regeneruje, zklidňuje a skvěle vyživuje. Seděl bez problému mojí citlivé pleti.


Yves Rocher řada Sensitive Camomille (Recenze)
Pokud máte citlivou pleť, tak určitě doporučuji novou řadu od YR. Odličovací olej je výborný, stáhne naprosto všechno. I odličovací krém mi sedl a překvapivě není problém použít ani na oči. Korekční zelený krém lehce pleť sjednotí a je celkem dost mastný, takže mi vyhovuje například během dne, kdy potřebuji pleť lehce vyživit a zredukovat začervenání.

Manufaktura pleťové krémy se sedmikráskou (Recenze)
Krémy měly docela lehoučkou texturu, dobře se roztíraly a vstřebávaly, přesto byly mastnější a ideální pro suchou a citlivou pleť. Oba hezky hydratovaly, zklidňovaly a udržovaly pleť v dobrém stavu bez suchých šupinek a suchých míst.

Uriage vyživující krém Xémose a vysušující sprej Bariéderm (Recenze)
Dermokosmetika mi moc nesedí, Uriage je ale výjimka. Pleťový krém je asi nejlepší na hodně podrážděnou pleť, mastný, zklidňující. Sprej jsem naopak používala na taková mokvající místečka, která vysušoval a pomohl rychleji zahojit, zároveň pomáhal při svědění. Doporučuji celou recenzi.


Purity Vision květinové pleťové vody (Recenze)
Strašně jsem si oblíbila různé pleťové vody, které používám na dočištění, osvěžení či zklidnění. Tyhle jsou naprosto klasika, jsou bio, od české značky a doporučuji všemi deseti. Silně tedy voní po té konkrétní rostlině, zklidňují a osvěžují.

Nivea dvoufázová micelární voda MicellAir Expert (Recenze) 
Výborná micelárka, má dvě složky, díky čemuž vážně skvěle odličuje. I silnější oční make-up stáhne jedním, dvěma tahy a není třeba na oči vůbec tlačit a dřít je. Nedráždí, nevysušuje, nepálí.

Ryor saténové hydratační sérum s ceramidy (Recenze) 
Sérum je opravdu saténové, takový méně mastný olejíček se saténovou texturou, slast pro pleť. Hydratačně mi sérum samotné nestačí, ale společně s krémem je dokonalé. Pleť napapaná, zklidněná a je taaaak příjemné.


7th Heaven pleťové masky (Recenze) 
Doporučit všechny, co mi sedly, tak jsme tu do zítra, takže Vás obecně odkážu na všechny. Vyzkoušela jsem jich hromadu a z těch všech mi nesedly možná tak tři. Obecně mi masky 7th Heaven vyhovují a to jak ty plátýnkové, tak slupovací či bahenní.


PurenSkin plátýnková maska Firming Mask (Recenze) 
Korejské masky mám moc ráda. Maska byla dost nacucaná a spousta séra ještě zbylo, takže jsem mohla použít ještě samostatně. Výborně vyživovala, pleť byla po použití heboučká, rozzářená a skvělá byla i na oční okolí, kdy podrážděnou kůži super zregenerovala.

Natura Siberica něžný peeling obličeje (Recenze
Peeling je krémový a obsahuje spoustu drobných zrníček, která jsou tak akorát drsná, ani moc, ani málo. Hodně mi seděl v době té největší alergie, kdy bylo potřeba neustále se zbavovat suchých šupinek. Vůbec nedráždil, nevysušoval a k pleti byl vážně jemný.

Nivea detoxikační čisticí krém Urban Skin 3v1 (Recenze)
Vůbec to není na moji pleť, ale krém mi sedl dokonale a to po všech směrech. Používala jsem buď jako čistící krém, kdy zbavil pleť make-upu, jako peeling či jako masku. Po všem byla pleť hezky čistá, nepodrážděná a heboučká na dotek. Navíc to 3v1 je super třeba na cesty, nebo pokud pendlujete sem a tam.

Ryor rozjasňující oční krém s peptidy
(Recenze)

Krém je lehoučký, ale přesto pěkně výživný. Nepůsobí těžce, není mastný a během noci oční okolí hezky regeneruje a ráno zas řipraví na make-up či korektor. Já kvůli alergii mám oční okolí furt podrážděné a krém si s tím bez problému poradí. V očích vůbec neštípe.

Ryor limitovaná edice Šeřík (Recenze)

Tohle se vážně povedlo, miluji tu vůni. Překrásná a autentická vůně šeříku, udělala bych z toho rozhodně stálou kolekci, dokonalost. Pokud šeřík nemusíte, tak všechny produkty seženete i v klasických variantách.

Indulona regenerační tělové mléko Měsíček (Recenze
Se žádnou variantou nešlápnete vedle. Mléka jsou příjemně hutná, okamžitě se vstřebávají a nezanechávají žádný lepivý či mastný film. Pokožka je dokonale vyživená a i taková hezčí na pohled. Tohle vonělo jemně po měsíčku, což byla autentická, uklidňující vůně.

Yves Rocher parfémovaný suchý olej na tělo Hello Printemps
(Recenze
Oleje na tělo zas tolik nemusím, ale tenhle jsem si okamžitě zamilovala. Je to olej, takže samozřejmě mastný lehce je, ale je lehoučký, dobře se vsakuje a dokonale hydratuje. Pokožka si po něm úplně chrochtala blahem a na pohled byla nádherná.

Astrid hedvábná samoopalovací pěna (Recenze
Pěna byla hodně lehoučká a nesmrděla jak klasické samoopalováky, naopak voněla. Dobře se roztírala a nedělala fleky. A efekt? Nádherný, barvička šla krásně do hněda, barva byla znatelná, ale přesto působila přirozeně. Super samoopalovák.

Astrid hydratační krém na nohy (Recenze
Kém byl hodně hutný, ale zároveň se dobře vsakoval a nezanechával těžký a mastný film na nohách. Během používání jsem měla nohy hezky jemné, žádné suché paty, žádné zadrhávání se o povlečení. Vůně levandule je hodně jemná, nevtíravá.

Schmidt`s tuhý deodorant Coconut Pineapple (Recenze)
Snažila jsem se sahat po přírodních variantách či s lepším složením a tohle mě mile překvapilo. Deodorant nejen krásně voněl po ananasu, ale vážně fungoval a to i v horkém létě. Navíc podrážděné podpaží vždy zklidnil, nevysušoval a po celý den jsem cítila jen jeho příjemnou vůni.

Isana sprchový gel You Are Flamazing (Recenze
Dejde na něco rozkošný obrázek a jsem Vaše. Sprcháč mě zaujal samozřejmě obalem s plameňákem, ale i svou vůní. Překrásná a autentická vůně malin, na léto ideální kousek. Sprcháč umyl, nevysušoval, jen teda méně pěnil.

Dermacol Aroma Ritual sprchový gel Makadamiový lanýž (Recenze
Dermacol sprcháče jsou klasika a tenhle lanýž je nejlepší vůně z celé té řady. Božská vůně čokoládových lanýžů, k sežrání.

Yves Rocher vánoční kolekce (Recenze)
Vánoce u YR se opět povedly, nádherné vůně a rozkošné obaly. Půlnoční plody voněly příjemně nakysle a Zimní jablko jako sladký štrůdl, což je za mě vůbec nejlepší vůně celého roku, úplně k sežrání.

Balea limitovaná edice 25let (Recenze)
Balea slavila 25let a k té příležitosti vyšla limitka, která se maximálně poveda. Veselé obaly s poutí a sladké vůně. Mýdlo vonělo jak slaný karamel, emulze jak marcipán či deodorant po sladkých citronech. Tyhle vůně se vážně povedly a celou limitku jsem si užívala a některé kousky ještě užívám.

Lush koupelová bomba Bat Art (Recenze)
Moje první bomba od Lush a byla jsem totálně nadšená. Bomba vytvářela během šumění nádherné obrazce a vodu zanechala temně fialovou se třpytkami, úplná pohádka. Voněla nakysle a provoněla na několik hodin koupelnu.

L`Occitane mandlové mýdlo (Recenze)
Mýdlo obsahuje rozdrcené skořápky, takže během mytí pěkně obrousí pokožku rukou, které jsou pak hebké a jemné. Zároveň vůbec nevysušuje a voní hezky po mandích, vůně dokonce byla cítit i po celé koupelně.

Pantene sprej na vlasy Intensive Repair (Recenze)
Sprej má hromadu využití, vyživuje konečky, osvěžuje délku vlasů, chrání vlasy před teplem či usnadňuje rozčesávání. Asi nejlepší sprej, co jsem kdy měla. Vůbec vlasy nezatěžuje, neslepuje, má dobrý rozptyl a hezky provoní.

Dove olejové sérum Regenerate Nourishment (Recenze)
Jeden z nejlepších olejíčků na konečky vlasů. Olejíček měl hodně hutnou texturu, byl takový až sametový a konečky úžasně hydratoval. Vlasy provoněl a vůbec je nemastil.
Garnier vlasová péče Botanic Therapy Coco Milk & Macadamia (Recenze)
Tahle vlasovka mi sedla úplně perfektně. Šampon vlasy vůbec nemastil, měly krásný objem, byly vzdušné a vydržela jsem klidně pět dní bez mytí. Po balzámu šly zas hezky rozčesat, nebyly zatížené a maska je pěkně vyživovala a též pomáhá s rozčesáváním.

Bylineo krém na pusy (Recenze)
Jedná se opravdu o krém, takže nejlepší používat na noc, kdy namažete nejen rty, ale i okolí. Tím, že má krémovou texturu, tak čistě na rtech zkrátka držet nebude. Krém je dokonalost na suché rty, popraskané koutky a ekzém. Stačilo použít dva večery po sobě a rty jsem měla bezvadně zregenerované.

Labello balzám na rty Original (Recenze)
Na balzámu mi vadilo pouze to, že byl hodně měkký a lámal se, ale ta hydratace byla tak skvělá, že mu to i odpustím. Rty byly vyživené, předcházel popraskaným koutkům a celkově rty působily šťavnatě a to i při používání vysušovacích rtěnek.

Yves Rocher balzámy na rty (Recenze)
Úplně jedno, po jaké sáhnete variantě. Všechny balzámy jsou příjemné na rtech, předchází koutkům a hezky hydratují. Z barevných jsem si zamilovala malinu a z bezbarvých kokos. Všechny vůně jsou povedené, nijak chemické.

Co jste si zamilovaly Vy?
Máme stejného oblíbence?

12 komentářů:

  1. Makadamiový lanýž od Dermacol je úžasná vůně, pro mě i návyková:-) Produkty ze šeřikové kolekce od Ryoru jsem objednávala dvakrát-jako dárek pro mamku a jako dárek ode mě pro mě:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Loccitane mám rada ich mydlo na pleť i na telo môžem doporučiť a parfem vypadá super, inak moc pekný článok

    OdpovědětVymazat
  3. Ty pleťové vody od Purity Vision mám taky ráda. I řadu s heřmánkem od Yves Rocher. Jediné, s čím nejsem spokojená jsou jejich balzámy na rty. Ty mým rtům jaksi nesedí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi, že balzámy jsou často docela oříšek :)

      Vymazat
  4. Rozsáhlý výběr - a já z toho nic neznám :-o Já si letos docela oblíbila odličovač na oči z Baley - má hodně dobrý poměr cena - výkon. A pak dva produkty s vůní kokosu - sprchovou pěnu Dove a tělové mléko od YR.

    OdpovědětVymazat
  5. Waau, tak toto je riadna nádielka. Tolko oblubencov!! Ja som teda ledva našla u seba 7 produktov, ktoré som zhrnula do článku. Vidno, že ty si riadna kozmetická maniačka :-)
    Inak z tvojho výberu mám odskušané a suhlasim s Yves Rocher a ich vianočná edicia a taktiež tie balzamy od nich su skvele. A taktiež aj ten sprcháč od Dermacol - na zjedenie.
    A zaujal ma ešte ten sprcháč ISANA - no ten by som rada skusila..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna péče se u mě dost točí, takže té vyzkouším hodně a sedm je pěkné číslo;)

      Vymazat
  6. Mě nejvíce zaujaly řady Yves Rocher. I když jsem žádnou z uvedených nezkoušela, tak mě zaujaly recenzemi. Já co jsem si v roce 2020 oblíbila, je rozjasňovač od Catrice a novinky od Renovality. To jsou vlastně i jediné novinky co jsem zkusila. Jinak jsem nové řady různých kosmetických značek nekupovala :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...