Kosmetické propadáky roku 2018

Tu nejlepší kosmetiku jsme si představily a chybět rozhodně nemůžou ani kosmetické propadáky a zklamání. Těší mě ovšem, že jich je podstatně méně než oblíbenců, i když je fakt, že se našlo spoustu průměrných kousků, nebo takových, které určité chybky měly. A i takové, které jsem vyzkoušela, nevadily mi, ale zároveň nijak neupoutaly a upadly v zapomnění.


Dekorativní kosmetika
Je vidět, že jsem se dekorativce opravdu více věnovala, našla jsem rovnou sedm produktů, které zklamaly či stály opravdu za nic. Je to ale hodně individuální, hlavně co se týče řasenek, ale každá z nás má jiné preference, jiný typ pleti a to, co nesedí mně, Vy můžete naopak milovat. Našel se zástupce snad od všeho, od očí až po tvář.

Astor paletka očních stínů Eye Artist (Recenze)  
Na pohled krásná paletka, která obsahuje navíc i bázi a rozjasňovač, ve výsledku ale stojí za prd. Stíny jsou mizerně pigmentované, téměř na oku nejsou vidět a i s tou nejlepší bází se během dne z oka ztrácí. Rozjasňovač zas hromada slisovaných třpytek, které se nedají použit.
 

MeMeMe tužka na oči (Recenze)  
Tužka je pěkně měkká, ale během líčení je to jako voskovka, která flekatí, drolí se a už během té aplikace se v podstatě rozmazává a pak stačí málo a tužka je mázlá. Používám pouze doma a stejně je k vzteku, těší mě, že už se blížím ke konci a letí do koše.
 

Essence oční linky Superlast Deep Black (Recenze)  
Snad nejhorší a největší zklamání roku jsou tyhle linky, se kterými se sice dobře pracuje, aplikátor je precizní a výborně kryjí již v jedné vrstvě, ale táááák šíleně se mažou. Během chviličky vypadám jako panda, jsou totálně všude okolo oka, peklo.
 

Maybelline řasenka Great Lash (Recenze)  
Vůbec nejhorší řasenka, co jsem kdy měla. Má velmi mokrou konzistenci, která se během aplikace hrozně obtiskává, takže v jednom kuse upravujete. Řasy šíleně moc slepuje, vytvoří v podstatě jen pár muších nožiček, což vypadá příšerně.
 

Makeup Revolution rtěnka Amazing (Recenze)  
Tahle rtěnka mě hrozně mrzí a váhala jsem, zda ji sem dát, ale od doby, co jsem napsala recenzi, jsem po ní nesáhla a to z toho důvodu, že je potřeba mít rty v opravdu dokonalém stavu, protože nic neodpouští. Stačilo malinko a rtěnka flekatí a vypadá děsně. Ani výdrž není žádný zázrak, je to škoda, protože má boží barvičku.
 

Bourjois 123 Perfect CC Cream (Recenze)  
Tohle je průser snad ve všech směrech. Zpočátku mi přišlo, že docela kryje, ale to postupně odeznělo a jen lehce sjednotil. Jde špatně zapracovat, zvýrazní každou suchou šupinku a během dne neskutečně moc vysušuje a vůbec nedrží. Po pár hodinkách cestuje všude možně, flekatí a vypadá děsně.
 

Makeup Revolution matující korektor Matte Effect (Recenze)  
Od začátku bylo jasné, že si moc nesedneme. Je hodně hutný a strašně tuhý, takže po pleti blbě klouže a zvýrazní každou suchou šupinku a to tak, že musí jít hned pryč, protože nejde pořádně zapracovat a vypadá hrozně. Na mastnou pleť ale možná bude fajn.
 

Pečující kosmetika
Překvapilo mě, že se nenašlo žádné tělové mazadlo, které by bylo vyloženě špatné a to jich během roku na sebe vypatlám ne zrovna málo. Jinak je tu ale snad vše od různé pleťovky až po péči o vlasy. Bohužel tu jsou produkty, které nejen že byly vyloženě špatné, ale některé dokonce i škodily.

Garnier čistící micelární gel (Recenze)
Prý pro citlivou pleť, ale to v žádném případě. Pleť hodně vysušoval, ta pak pnula a štípala tak, že jsem gel musela ještě poté doodlíčit. Citlivou pleť akorát více dráždil a zbytky gelu jsem dokonce vyhodila, protože se to nedalo.

TianDe maska na obličej a krk Třpytivá krása perel (Recenze)
Z téhle masky mi okamžitě začala rudnout a otékat pleť a to ani neobsahuje složku, na kterou jsem alergická, ale to složení je zřejmě takový hnus, že jsem skončila opět na kortikoidech jak byla pleť podrážděná, takže TianDe nechci už nikdy vidět.

Avon vyrovnávací pleťová maska Moroccan Romance (Recenze
Měla příjemnou našlehanou texturu, ale nesedla mi už vůně, která byla silně cítit po růžích, což moc nemusím. Pleť sice pak hebká, ale hooodně vysušená a dokonce zvládala vysušit i ruce, kterými jste masku aplikovaly.


Depilan depilační krém na citlivou pokožku (Recenze
Samozřejmě nefunguje stejně jako všechny ostatní a je jedno, po jaké značce sáhnete. Smrdí jako asfalt a po aplikaci zaschne tak, že nejde ani setřít a musí se použít voda, takže výsledek nula.

Barfuss krém na nohy Tropical Cocktail (Recenze
Značka, kterou můžete sehnat například v Německu a která je poměrně oblíbená, ale krém zklamal na plné čáře. První problém je vůně, která vůbec není tropická, ale taková alkoholová. Dalším a tím největším kamenem úrazu je hydratace, naprosto nulová, krém nedělá vůbec nic.

Ryor konopný regenerační krém na nohy (Recenze
Pleťový krém z této řady jsem si moc oblíbila, tak to vyrovnám krémem na nohy, který stejně jako Barfuss stojí za houby. Je lehoučký, dobře se roztírá, ale nedělá nic, jako bych si nohy vůbec nemazala a to jsem mazala poctivě denně.

Nivea antiperspirant Flower Time (Recenze) 
Niveu mám v tomto směru nejraději, ale tohle se vůbec nepovedlo, antiperspirant působil možná tak dvě hoďky a to ještě v případě žádné fyzické námahy. Poté už mi přišlo, jako bych nic nepoužila a to si nemyslím, že jsem až tak náročná, kor v zimě.


Borotalco deodorant ve spreji Original (Recenze)
Oblíbená značku deodorantů, ale tenhle konkrétní sprej stojí za houby, působil pouze během dopoledne a pak konec. To samé co Nivea, nedělal nic a to ani v zimě, kdy takovou ochranu nepotřebuji.

Dove micelární sprchové gely (Recenze)
Dove měl zřejmě zůstat u klasiky, která je jistota. Sprcháče hrozně smrdí, taková štiplavá nepříjemná vůně, hlavně u toto růžového. Pokožku vysušují a ta po použití pne tak, že je potřeba hned namazat.

Idelyn Beliema Expert Intim Gel (Recenze)
Spíše lékárenská značka, takže jsem očekávala alespoň to, že nebude škodit a to jsem se hodně spletla. Již po prvním použití problém a to nemluvím ani o nepříjemném štípání. Ne, obrovské zklamání a už nikdy více.

Head & Shoulders šampon Supréme Moisture (Recenze)
Mě to tak mrzí, ale já si s touhle značkou prostě nesedím. Pokaždé se mi po něm udělají lupy, se kterými by měl naopak bojovat. Vlasy vydržely hezké tak dva dny a pak plihly a rychle se mastily. Navíc mi přišlo, že mi po něm více vlasy padaly.

Jaké je Vaše největší zklamání?
Co Vám nesedlo?

17 komentářů:

  1. Se šamponem Head&shoulders mám stejnou zkušenost. Vlasy mám po něm tak zplihle, že mě nezachrání ani lak, tužidlo na objem ani nic jineho..a o tom, že když si večer umyju vlasy, mám je další den dopoledne mastné ani nemluvím.s korektorem i rtěnkou MUR taky souhlasím - když jsem tyhle produkty před čtyřmi lety dostala, nenadchly mě, ale v dnešní době, kdy je dekorativka už na úplně jiné úrovni, to jsou propadáky.

    OdpovědětVymazat
  2. To je ale výrobků. Naštěstí nemám se žádným zkušenost. A ani mě nenapadá nic, co by mě v minulém roce tak zklamalo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se do rukou dostala taky masky TianDe, jen jiný tip, ale tak neskutečně mně během působení toho plátýnka štípal obličej, že jsem to po pár minutách zahodila, následky jsem naštěstí neměla, ale zcela evidentně to nic dobrého pro pleť nebylo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem poté dost podobných zkušeností, bohužel .

      Vymazat
  4. Linky od Essence ty asi mám a teda snad nebudu vypadat taky jako panda :D
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  5. Konečne niekto, komu Great Lash tiež nesedí. Podľa mňa je otrasná!

    OdpovědětVymazat
  6. Ani jeden produkt jsem nezkoušela, tak aspoň vím co si třeba nekoupit :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  7. Depilační krémy jsem v dávné minulosti zkoušela dva a oba dva byly velký propadák, který si už nikdy nepořídím.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Paletku od Astoru mám také doma a asi už ji vyhodím, vůbec ji nepoužívám, protože je fakt úplně na prd. Idelyn jsem měla a problém jsem s ním žádný neměla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...