Spotřebováno za prosinec 2019 + celková bilance za rok 2019

Listopadová spotřeba byla oproti jiným taková slabší a hlásila jsem, že ani v prosinci to nevidím moc valně. Chyba, krabice s prázdnými obaly přetékala již od začátku, takže mám radost, že jsem hodně rozdělaných kousků dodělala. Je ale pravda, že tu mám spoustu menších cestovních balení, ale i ty se počítají, že.

Na konci článku Vás čeká spotřeba v číslech za celý rok a také vyřazená dekorativka, takže dnes to bude opravdu dlouhé. Před Vánoci jsem během úklidu zlikvidovala starší dekorativku, abych ji zbytečně nesyslila a ano, udělala prostor případné nové v novém roce :D

1. Ziaja krémová intimní hygiena (Recenze) - Objevuje se tu pravidelně, kupuji stále dokola. 500ml stojí pár korun a jako jeden z mála podobných produktů mi sedí.
Koupila bych znovu: ANO 

2. Yves Rocher sprchový olej Noční vanilka (Recenze) - Moc příjemný olej, hustší, nemastný. Vůně byla moc příjemná, taková kořenější vanilka, což mi moc sedělo. Jednalo se o předloňskou limitku.
Koupila bych znovu: ANO

3. Fa antiperspirant Caring Lila Scent (Recenze) - Měl široký a silný rozptyl, který ovšem nedusil. Vůně byla jemná, pudrovější a celkem dobře fungoval. Na zimní období či při menším fyzickém zatížení bohatě stačil.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

4. Balea pena na nohy Pink Pineapple (Recenze) - Jednalo se spíše o našlehanější krém, který byl lehký, dobře se roztíral a ihned se vstřebal bez pocitu mastnoty. Vůně byla úžasná, sladká a překvapivě super byla i hydratace.
Koupila bych znovu: ANO

5. Triple Lanolin krém na ruce a tělo Aloe Vera (Recenze) - Krém byl hutnější, dobře se roztíral a během chvilky se vsáknul. Hydratoval ruce vážně moc dobře, zanechával je vyživené, hebké, ale hrozně mi smrděl a na vůni jsem si nedokázala zvyknout.
Koupila bych znovu: NE

6. Rituals vyživující suchý olej Ayurveda (Recenze) - Olejíček byl samozřejmě mastný a zanechával na těle film, než se pořádně vsákl. Krásně ale hydratoval a nádherně tahle řada voní, orientálně, teple, olejově. Na tělo super, ale vlasy mi mastil.
Koupila bych znovu: ANO

7. Rituals zjemňující tělový krém Ayurveda (Recenze) - Miluji tělové krémy Rituals, to je něco tak příjemného. Hutné krémy, které se ale dobře roztírají a na těle jsou neskutečně příjemné. Hydratoval, provoněl.
Koupila bych znovu: ANO 

8. Rituals sprchová pěna Ayurveda (Recenze) - Stejně tak miluji sprchové pěny. Gel okamžitě napění to velmi husté pěny, která tělo zahalí vyloženě do sametu, úplná slast.
Koupila bych znovu: ANO

9. Pantene pěnový balzám Intensive Repair (Recenze) - Mně bohužel pěnové balzámy nevyhovují. Spotřebuji ho strašně velké množství, nechávám dlouho působit a přesto nedělá takovou službu jako klasický balzám.
Koupila bych znovu: NE 

10. Manufaktura Unikátní aktivní sérum proti vypadávání vlasů (Recenze) - Tohle sérum nedělalo vůbec nic, nevšimla jsem si naprosto žádné změny. Naštěstí vlasy nemastilo, ale hrozně smrdělo po chmelu.
Koupila bych znovu: NE

11. Manufaktura Extra jemný pivní šampon (Recenze) - Zpočátku mi šampon děsně mastil vlasy, to se sice tak nějak srovnalo, přesto vlasy se šamponem nebyly žádný zázrak. Žádné změny co se týče vypadávání a růstu jsem si nevšimla.
Koupila bych znovu: NE

12. Astrid hydratační rozjasňující denní krém Citylife Detox (Recenze) - Super krém, středně hutný, nemastný a ideální nejen na léto, ale i na zimu. Moji suché pleti seděl dokonale, dobře vyživoval, nedráždil a hezky voněl.
Koupila bych znovu: ANO

13. Astrid obnovující rozjasňující noční krém Citylife Detox (Recenze) - Noční se vlastně od denního moc neliší a nevidím v nich extra rozdíl. Hydratuje, nedráždí citlivou pleť a během noci redukoval začervenání a zklidňoval.
Koupila bych znovu: ANO 

14. Rawgaia organické MSM čisticí sérum (Recenze) - Olejíček je hustší a na citlivé suché pleti moc příjemný. Dokonale zbavoval pleť make-upu a nečistot a plusem je super složení. Jen na oči mi neseděl, olej mě v nich pálil.
Koupila bych znovu: ANO

15. 7th Heaven slupovací maska růžová guava (Recenze) - Gelová růžová textura dobře zasychala, šla sloupnout v jednom kuse a nádherně sladce voněla. Pleť byla po použití hebká, jemná.
Koupila bych znovu: ANO

16. 7the Heaven kokosová slupovací maska s jílem (Recenze) - Boží kokosová vůně a bílá barva masky. Maska docela štipkala, ale nijak pleť nepodráždila, dodala trochu hydratace, vyčistila a zanechala pleť hebkou.
Koupila bych znovu: ANO

17. Balea textilní pleťová maska Mr. & Mrs. Panda (Recenze) - Plátýnko tak akorát napuštěné, dobře drželo a maska hezky voněla, květinovo-ovocně. Bohužel na pleti nedělala vůbec nic.
Koupila bych znovu: NE 

18. Nivea 10minutová textilní maska Q10 Plus C (Recenze) - Úžasná stejně jako ostatní varianty. Příjemné tenké plátýnko dobře drželo. Trošku štípala, ale nijak nepodráždila. Pleť byla skvěle vyživená a co se mi líbilo, že i krásně rozzářená.
Koupila bych znovu: ANO

19. Nobilis Tilia detoxikační maska Tilia (Recenze) - Výrazná cihlová barva a lipová vůně. Super pleť hydratovala, zredukovala začervenání a zklidnila.
Koupila bych znovu: ANO

20. Miss Sporty make-up Insta Glow (Recenze) - Mastnější make-up, který se ale šíleně táhne, dělá mapy, nejde zapracovat a zároveň zvýrazňuje suchá místa a leze do vrásek. Krok vedle ve všech směrech.
Koupila bych znovu: NE 

21. Moje hedvábně jemná růž (Recenze) - Hezky pigmentovaná tvářenka, která držela na lících celý den. Jen balení se hned rozpadlo, ale stojí pár korun, takže se jí to dalo odpustit.
Koupila bych znovu: ANO

22. Catrice řasenka Rock Couture Extra Volume Mascara 24h (Recenze) - Černočerná, řasy hodně zvýraznila, což preferuji, neslepovala a během dne držela na místě bez mazání či obtiskávání.
Koupila bych znovu: ANO

23. Essence (Recenze) - Dělala spíše průměrné řasy. Jen lehce zvýraznila, dodala trochu objemu  a během dne držela.
Koupila bych znovu: NE

+ vyřazená dekorativka
Mám tu hodně stínů od Essence, které už opravdu mají svoje léta a nepoužívala jsem je, kromě tedy černé paletky, ale ta už je vážně stará. Pak tu je třeba Yves Rocher, Maybelline, Jordana či Glazel. Používala jsem minimálně a jelikož mám doma mnohem kvalitnější kousky, nemá cenu schovávat.
Gelové linky Starry nebyly zlé, ale já to nějak nejsem, tak letí pryč. Essence tekuté linky naopak peklo, které se šíleně mazalo a tužka na oči Princessa byla tak tvrdá, že se s ní nedalo pracovat. Rtěnka Essence má bohužel pro mě ne úplně použitelnou barvu. 

A teď už celková bilance za celý rok. V číslech jsou započítaná samozřejmě i menší cestovní balení, díky čemuž to občas stoupne a co jsem tak projížděla spotřebu a dělala čárky, tak těch malých balení bylo poměrně dost, proto třeba sprcháčů, na které navíc nejsem sama, je fakt jako hodně, to samé tělová mazadla. Velkou radost mám z balzámů, bohužel ani tak velké číslo není ale na zásobě vidět :D

A co bych ráda letos zredukovala v zásobách? Určitě opět balzámy na rty, těch mám stále kupu a spousta zajímavých čeká na vyzkoušení. Ráda bych se konečně dostala i ke starším kouskům z vlasovky, vlasy si nemyji tak často, takže tam to občas trvá. A samozřejmě dekorativka, která prostě neubývá.

Tělo
Sprchové a intimní gely: 26
Tělová mazadla a opalovací mléka: 18
Samoopalovací produkty: 4
Tělové peelingy: 4
Krémy na ruce: 13 + jedna maska
Krémy na nohy: 3
Deodoranty: 7
Holení: 3
Mýdla: 2

Pleť
Pleťové krémy: 10
Pleťová séra: 2
Pleťové masky: 18
Oční krémy: 1
Čistící gely: 4
Micelárky a jiné odličováky: 9
Peelingy: 2
Konjakové houbičky: 1

Vlasy
Šampony: 5
Kondicionéry: 6
Masky: 2
Laky na vlasy: 2
Tužidla: 1
Olejíčky: 1
Ostatní vlasové produkty: 2

Dekorativní kosmetika
Oční stíny: 3
Řasenky: 4
Oční linky a tužky: 5
Rtěnky: 1
Balzámy: 12
Make-upy: 3
Báze: 1
Pudry: 2
Tvářenky: 2
Štětce: 2
Vůně: 1

14 komentářů:

  1. Taky mi dekorativka neubývá, když už, tak make-upy, pudry a řasenky, ale dopotřebovat třeba rtěnku je pro mně skoro zázrak, většinou dekorativku vyhazuji, než že bych ji reálně dopotřebovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pudry mi také moc neubývají, použiji jen ráno a tím to končí, nelesknu se.

      Vymazat
  2. Já miluju to zhodnocení nakonec :D To je masakr takovej počet. Díky za tip na intimu Ziaja

    OdpovědětVymazat
  3. Přidávám se k těm, které mají s dopotřebováním dekorativky problém. A to mám "v provozu" po jednom lesku, řasence, minipaletce stínů (4 barvy), tužce na rty a na oči. Jen rtěnky používám aktuálně dvě. Jinak mne tvá statistika "přinutila" udělat si rychlý přehled z mých článků :) Zjistila jsem, že u většiny věcí je má spotřeba menší (třeba odličovače), někde kupodivu podobná (šampony) a něco nepoužívám vůbec (pudr, pěny na holení).
    Každopádně fajn článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se divím, že dekoratvka neubývá, v podstatě používáš to samé dokola. V odličovacích jsou hodně i pleťové květinové vody, které mi pomáhají na citlivou pleť.

      Vymazat
  4. Obdivuji tu práci, preciznost s ročním zhodnocením ☺♥, super.
    Mě tedy trvá mnohem déle, než-li spotřebuji balení pletového krému, asi tím příliš šetřím.... ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy mi ubývají kvůli alergii a ekzému, třeba začátkem roku jsem měla tři měsíce podrážděnou pleť a to mažu v podstatě v kuse celý den :)

      Vymazat
  5. Ta celková bilance vypadá až děsivě, i když já se vsadim, že toho mám možná jeste víc - zvlášť sprchových gelů, které zároveň dávám i do nádobky na mýdlo na mytí rukou.
    Jinak ta Pantene pěna mi zase vyhovovala. Neměla jsem vlasy tak zplihle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřijde mi toho tolik, dokud to takhle nespočítám :D Já se naučila hodně na ruce používat tuhá mýdla, ta tolik neubývají, ale vždy je na umyvadle u tekuté.

      Vymazat
  6. Mám docela problém spotřebovat dekorativku hlavně u rtěněk, vůbec je nemůžu spotřebovat, ale i tak dále kupuji další a další :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky mám také furt jak nové, i když je používám :D

      Vymazat
  7. Ty jo, a nemáš recenzi na tu Essence I need miracle? Koukám, že je na fotce, ale místo toho tam máš textík k Rimmelce 🙁. Jinak přemýšlím na Ziajou a tím intimním gelem. Vypadá, že by snad mohl být hodně jemný a neagresivní🙄.

    Verča ze Ztracena v Praze | 5 ANIMOVANÝCH SERIÁLŮ, CO MĚ BA | NETFLIX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon pardon, nějaký šotek a celkově jsem psala o té Rimmel. Essence mi moc nesedla.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...