Oblíbená kosmetika roku 2019

Vítám Vás u toho nejlepšího za rok 2019!
Tyhle typy článků jsou velmi oblíbené a sama se na ně každý rok moc těším. Nesepisuji žádné měsíční oblíbence a fakt jen výjimečně se objeví něco na tento způsob na blogu či instagramu. Tohle roční shrnutí mě ale baví.

Oproti loňskému roku tu mám méně kosmetiky a to jak v dekorativní kosmetice, tak i v té pečující. Uvidíme, jak na tom budou propadáky, ale přijde mi, že jsem hodně měla spíše takovou průměrnější kosmetiku, která neurazila, ale ani nijak nenadchla.

Dekorativní kosmetika
Loni té dekorativky bylo poměrně dost, protože v roce 2018 mi ji chodilo hodně na testování a to mě nutilo zkoušet. Za rok 2019 tady toho zas tolik není, překvapilo mě, že jsem si neoblíbila žádnou tvářenku a rtěnku tu mám třeba jen jednu. Ale je pravda, že jsem dost sahala po starších kouskách, které jsem se snažila dopotřebovat a ty nové jsem zanedbávala. Takže opět předsevzetí, zaměřit se více na dekorativní kosmetiku a více zkoušet.

Too Faced Cristmas Cookie House Party (Recenze
Asi se tu každoročně budou objevovat vánoční limitky od Too Faced. Loni to byla perníčková paletka a letos jsem pořídila a naprosto se zamilovala do perníčkového domečku. Hlavní paletka obsahuje dvacet stínů a úplně božská je i menší paletka se třpytkami. Stíny jsou super pigmentované, práce s nimi jedna radost a drží celý den. Navíc jsou tááák rozkošné.
 
Catrice řasenka Rock Couture Extra Volume Mascara 24h (Recenze
Preferuji mohutnější řasenky a výraznější efekt, což tahle dokonale splňovala. Řasy nádherně zvýraznila, fakt jakože hodně, ale zároveň neslepovala, i když zpočátku působila těžce na spodní řasy a rozčesávala jsem ji ještě čistým kartáčkem, pak byl efekt super. Dodala objem, délku a držela po celý den bez mazání.

Rimmel řasenka Extra 3D Lash (Recenze)
Vůbec by mě nenapadlo, že mi tahle řasenka sedne a dokonce je v oblíbencích. Krásně řasy zvýrazní, hodně je prodlouží a dodá jim i objem. Dostane se ke každé řase a výborně si poradí s těmi spodními. Během dne drží, nerozmazává se, neobtiskává a nedělá neplechu ani při líčení a to i přesto, že má řidší texturu.

Dermacol tužka a rtěnka 2v1 Iconic Lips (Recenze)
Rtěnka je díky obsaženému bambuckému máslu a olejům krásně měkká, máslová, takže po rtech dobře klouže a hydratuje je. Má skvělou pigmentaci a není potřeba na rty vůbec tlačit. Sice na rtech je těžší, ale přesto je komfortní a nestahuje. Zamilovala jsem si i odstín.

Benefit gel na obočí Gimme Brow+ (Recenze)
Asi je to ostudné a pro někoho nepochopitelné, ale tohle je můj první produkt na obočí. Jen jsem ho vyzkoušela a zamilovala se. Práce je úplně pohodová a v podstatě nijaká. Obočí pěkně zvýrazní, vyplní a zafixuje na celý den. Jen přejedete několikrát kartáčkem a je to.

Sally Hansen laky na nehty Complete Salon Manicure (Recenze
Lakům tolik nedám a vlastně nejsem ani tolik náročná, ale tyhle se vážně povedly a úplně jsem si je zamilovala hned po prvním vyzkoušení. Mají božské podzimní barvičky (odstín 260 a 360), které nádherně vypadají a výdrž je více než dobrá.


Pečující kosmetika
Pečující kosmetiky je též méně, ale určitě ne málo. Objevila jsem dokonce nové značky, které stojí za pozornost, nebo dokonce nové řady. Vynechala jsem tedy rozkošné limitky od Balei, které by vydaly na samostatný článek, ale zmíním alespoň takhle Mr. & Mrs. Panda, která byla v DM dokonce dvakrát či glitrový sprcháč s mopsem.

Překvapilo mě, jak málo tu mám vlasovky, přitom s vlasy jsem teď neměla problémy, nemastily se mi vlastně vůbec, takže šampony mi celkem sedly a přitom žádný oblíbenec. Naopak pleťových krémů tu mám až až, kdo maže, ten jede a u suché a citlivé pleti to platí dvojnásob.


Bylineo česká bylinná kosmetika (Recenze)
Bylineo si opravdu zaslouží pozornost. Má kvalitní kousky a je to kosmetika dělaná s láskou. Já si rozhodně nejvíce oblíbila pleťové krémy, obzvláště noční krém mi hodně pomohl s ekzémem, kterého mě do dvou dnů zbavil. Všemi deseti můžu doporučit i tonikum. O kosmetice určitě uslyšíte i letos.


Astrid Citylife Detox (Recenze)
Astrid představil hned několik novinek a tahle zelená detoxikační se neskutečně povedla. I když je primárně určená pro normální až smíšenou pleť, moji suché super sedla. Krémy neskutečně příjemné, tak akorát hutné a vhodné jak na zimu, tak i na léto. Hydratační, nemastné. Micelárka vůbec nejlepší, odlíčí vše a to i oční make-up dvěma tahy bez nutnosti dření, bomba.


Canneff denní a noční pleťový krém (Recenze)
Loňskou novinkou na našem trhu je česká konopná kosmetika Canneff, od které jsem si zamilovala hlavně pleťové krémy. Krémy jsou spíše hutnější, ale nepůsobí nijak těžce a mastně. Jelikož je kosmetika určená pro citlivou pleť, tak jsou bez parfemace. Super vyživují, zklidňují, rozjasňují a udrží pleť ve výborném stavu. A výborné bylo i tělové mléko, které hydratovalo a zklidňovalo.

Yamuna přírodní kosmetika z Maďarska (Recenze)
Další značka, kterou jsem objevila a produkty mi sedly, je Yamuna. Nejvíce jsem si zamilovala opět pleťový krém, který byl tááák příjemný, vyživující a nádherně voněl po hroznech. Super bylo i tonikum, které nevysušovalo a dočistilo. Za zmínku stojí i tělové máslo.


Ryor Kyselina hyaluronová gel (Recenze)
Vůbec nejlepší sérum, jaké jsem zatím vyzkoušela. Má lehkou gelovou texturu, která se během chviličky vstřebá a nelepí. Je strašně příjemné, osvěžující a dokonale pomůže s hydratací pletí. Sedělo mi i v době ekzému a přecitlivé pleti.


Vichy noční krém Slow Age (Recenze)
Krém mě hodně baví svoji texturou a barvou. Má hutnou gelovou konzistenci a barvu jako karamel, krása. Hezky se roztírá, vstřebává se bez mastného filmu a výborně pleť vyživuje. Nedráždí citlivou pleť a přišlo mi, že je pleť s ním i více barevně sjednocená.

Ryor osvěžující mlha s kyselinou hyaluronovou (Recenze
Já mlhu používala jako klasické tonikum na dočištění pleti a takhle mi maximálně vyhovovala. Má větší a silnější rozptyl, příjemně osvěžuje a pomáhá s hydratací. Super bylo, že šla použít i na oči a nedráždila.

Avéne termální voda (Recenze
Ani termální vodu nepoužívám během dne na osvěžení, ale naopak například ráno a večer před aplikací séra a krému a především v době, kdy mám pleť podrážděnou a potřebuji ji zklidnit. Na to je termální voda super a určitě potřebuji po dopoužívání sehnat další.

Weleda univerzální krém Skin Food (Recenze) 
Začátkem minulého roku jsem zas hodně bojovala s alergií a ekzémem, kterého jsem se nemohla zbavit a tohle byl hotový zázrak pro tu vysušenou a podrážděnou pleť. Používala jsem jako masku, kdy jsem nechávala na pleti třeba půl hoďky a poté vmasírovala. Krém je šíleně mastný, ale pro tu přecitlivělou a svědící pleť úplná slast.


Nivea 10minutové textilní masky (Recenze + Recenze) 
Tohle se Nivee strašně povedlo. Už jsem vyzkoušela tři masky a všechny jsou super. Plátýnka tenoučká a tak akorát napuštěná, aby se pěkně přicucla a na pleti držela. Pleť krásně hydratují, zklidňují, rozjasňují. Za mě určitě moc fajn novinky.

Nobilis Tilia Detoxikační maska Tilia (Recenze
Podle mě maska ideální spíše pro sušší leť, protože nějaký čistící efekt je dle mého názoru nula, ale hydratace je skvělá. Maska má výraznou cihlovou barvu a silnější lipovou vůni snoubící se s medem, tohle mě bavilo. Nedráždila, naopak pleť vždy hezky zklidněná, hydratovaná a rozjasněná.

PACKage textilní masky na obličej (Recenze)
Ráda bych korejskou kosmetiku prozkoumala více, protože masky má fakt jako super. Tahle značka má ty nejlepší a nejpříjemnější plátýnka, jsou tenoučká, jemná a na pleti dobře drží. Po obou pleť vyživená, heboučká a rozzářená.

Eucerin hydratační oční krém Aquaporin ACTIVE (Recenze)
Skvělý oční krém, dokonce snad jeden z nejlepších. I přes hodně lehoučkou konzistenci výborně vyživující. Oční okolí hydratuje, rozzáří, vypne a dokonale bojuje s černými kruhy. Díky kovovému aplikátoru i hezky osvěžuje a redukuje otoky.

Rituals zvláčňující a zpevňující tělový krém Sakura (Recenze)
Tělové krémy Rituals, objev roku, co se týče tělových mazadel. Do teď jsem měla vyzkoušené jen pěny a Rituals umí i krémy. Jsou hutné, ale dobře roztíratelné a na pokožce taaaak příjemné. Moc dobře hydratují a provoní. Konkrétně Sakura voněla jak žvýkačky.

Ryor Bylinné tělové máslo (Recenze
Jedna z podzimních novinek Ryoru a vážně povedená, což potvrdí snad všichni, co máslo zkoušeli. Je krásně hutné, dělá čest názvu máslo a ta hydratace je perfektní, pokožka je krásně vláčná, hydratovaná a celkově taková hezčí na pohled. A to nejlepší, vůně. Voní svěže po citrusech a bylinkách.

Indulona tělové mléko Original (Recenze
Bomba, jedno z nejlepších tělových mazadel. Mléko je středně hutné, nezanechává mastný ani lepivý film a na to, že se jedná jen o mléko, tak dokonale hydratuje. Na pokožce neskutečně příjemné a stejně jako u předchozího másla vypadá pokožka taková hezčí. Voní jako klasická Indulona, jen jemněji.

Manufaktura - Samoopalovací pleťový & tělový fluid s meruňkovým olejem (Recenze
Výborný samoopalovák, který vytvářel bronzové opálení, které bylo na těle vidět, což já preferuji trochu výraznější, ale přesto barvička působila přirozeně a nešla do oranžova. Plusem je to i to, že samoopalovák hezky voněl a hlavně hydratoval. Mínus to, že rychle ubýval.

Výživný omlazující & hydratační elixír na ruce s cennými oleji a koenzymem Q10 (Recenze)
Zatím nejlepší krém na ruce od Manufaktury. Oproti ostatním je mnohem hutnější, ale zároveň se dobře roztírá, ihned se vstřebává a nezanechává mastný či lepivý film, takže můžete ihned fungovat. Už při roztírání cítíte, že bude bezvadně výživný. A vůně? Božská, teplá, olejová.

Ziaja cukrový peeling Cupuacu (Recenze
Tak konečně i já vyzkoušela a dávám za pravdu všem těm pozitivním recenzím. Peeling je cukrový, olejový a má drsnější zrníčka, takže pokožku dokonale obrousí, zanechá ji hladkou, jemnou a díky obsaženým olejům i vyživenou, takže není třeba dále mazat. Nádherně voní, teple, olejově.

Alverde krém na zrohovatělou kůži bio limetka & bio echinacea (Recenze
Krém na nohy byl milým překvapením. Hutná konzistence, která ale nebyla zbytečně mastná a dobře se vstřebala během chvilky. Krém skvěle vyživoval a nebylo potřeba ani mazat denně, aby nohy zanechal v super stavu a v době používání jsem ani nevěděla, co jsou to popraskané paty.

Yves Rocher sprchové gely (Recenze)
Určitě se shodneme na tom, že Yves Rocher má super sprchové gely a snad u žádné řady nesáhnete vedle. Božsky sladce vonělo granátové jablíčko, které ale už asi bohužel k sehnání není. Povedly se i koncentrované sprcháče a pro milovníky kávy je povinností sprcháč s názvem Zrnka kávy, mňam.

Yves Rocher detoxikační ochranná řada na vlasy (Recenze)
Z řady jsem si oblíbila převážně kondicionér, který byl krásně hutný a výživný, vlasy šly po něm bezvadně rozčesat. Peeling byl pro mě prvně zklamání, ale nakonec jsem se ho naučila mít ráda, je ho ale potřeba opravdu hodně, protože se těžko dostává k pokožce. Ocet je spíše nadstandartní péče, která vlasy osvěží.

Garnier maska na vlasy Banana Hair Food (Recenze)
Tak i já musím uznat, že tohle se Garnieru maximálně povedlo a rozhodně chci vyzkoušet další varianty. Maska se dala použít buď klasicky jako maska, jako balzám či jako bezoplachová péče. Vlasy zjemnila, dodala jim výživu, lesk a voněla jak banánové bonbonky, oooo.

Balea stylingový ochranný sprej na vlasy (Recenze)
Za ty peníze naprostá pecka. Používala jsem do suchých vlasů před žehlením. Vlasy sprej nezatěžoval, nemastil a neslepoval. Krásně je provoněl sladkou žvýkačkovou vůní a zabránil tomu aby se vlasy vysoušely a ničily.

Aussie suchý šampon Wash+ Blow Boost Me Up (Recenze)
Nezanechával bílý povlak ve vlasech, šel moc dobře vyčesat. Z vlasů vytáhl mastnotu a vlasy vydržely pěkné až do mytí. Dodal jim objem a působil v podstatě i jako lak na vlasy, protože je zafixoval a vlasy držely krásný požadovaný tvar.

Avon vyživující sérum na vlasy s marockým arganovým olejem (Recenze)
Olejíčky na konečky od Avonu si pamatuji již z dětství a i teď jsou stejně tak dobré. Sice je olejíček hodně mastný, ale vlasy vůbec nezamastí, neplihnou po něm, ale naopak zanechává konečky pěkně vyživené, zacelené a v lepším stavu.

Artdeco vyživující balzám na rty Color Booster (Recenze)
Moje první zkušenost se značkou. Balzámek zabarvuje rty dle Vašeho ph, mně osobně do světlé růžové, která je ale na rtech hezky vidět a nahrazuje mi rtěnku. Má jemnou mentolovou vůni, ale na rtech neštípe, jen příjemně osvěžuje. Jediné mínus vidím v tom, že docela rychle ubývá.

Sephora čistící houbička na obličej Konjak (Recenze)
Jako poslední tu mám nekosmetický produkt v podobě konjakové houbičky od Sephory, kterou jsem si moc oblíbila. Byla skvělá na každodenní čištění, pleť nedráždila a přišlo mi, že tu pleť mám opravdu čistší a lépe odlíčeno.

Jací jsou Vaši favorité?
Máme některého stejného?

8 komentářů:

  1. Můžu souhlasit s peelingem Ziaja, micelárkou Astrid, krémem Weleda a maskou Garnier. Jinak nemám s ničím zkušenost, ale jsou to samé zajímavé produkty:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme ale našly poměrně dost společných produktů :)

      Vymazat
  2. No téda to je ale oblíbenců :) Masku Garnier miluji, už mi dochází tak musím dokoupit :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám z tvých oblíbenců vyzkoušený jediný produkt - banánovou masku na vlasy od Garnieru. Použila jsem dva vzorky, co byly v Glanz boxu a nějak mne nezaujala, takže plné balení jsem věnovala dál...
    Jinak mne z tvých oblíbenců mi přijde zajímavá detox řada od Astridu a tužka na rty od Dermacolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řada Citylife Detox je super, minimálně micelárku zkus :)

      Vymazat
  4. Jo, tady se shodneme ve více věcech - paletky Gingerbread party house, Astrid Detoxt, Indulona, tělové máslo Ryor. Všechno to jsou skvělé produkty.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...